Selfsupporting editie 2021

De selfsupporting editie van de Blue Bear Adventure Race 2021 is bij uitstek een race om eens kennis te maken met de adventure race sport of je eerder opgedane vaardigheden te testen en/of te trainen. Adventure racen is immers een multidisciplinaire duursport waar niet alleen conditie voor nodig is maar ook behendigheid, oriëntatievermogen, kennis van kaartlezen en kompasgebruik, doorzettingsvermogen en inzicht in de breedste zin van het woord.

Zoals in eerdere berichten is aangegeven, is deze editie ideaal voor beginners omdat de race zelf in te delen is in moeilijkheid, zwaarte, lengte e.d. doordat alle etappes makkelijk in te korten zijn en als eventueel CP’s ‘verdiend’ moeten worden met een opdracht of navigatiemoeilijkheid deze indien gewenst over te slaan zijn zonder gevolgen voor de route. Ook zal de stressfactor aanzienlijk lager liggen dan bij een normale race. Ideaal dus. In principe is het een 8-uurs race en is het voor een ervaren team mogelijk om binnen 8 uur alle CP’s te halen. Echter, voor minder ervaren teams zijn er ruimschoots genoeg mogelijkheden om per etappe CP’s te skippen en hiermee toch de richttijdentabel aan te kunnen houden. 

Wat kun je de 2021 editie verwachten?

Als je je als team hebt ingeschreven ontvang je te zijner tijd per mail de info die je nodig hebt om te kunnen racen. Deze info omvat o.a. de start/finish locatie, de locatie waar je het startpakket kunt ophalen, evt. laatste nieuws rondom de race (bv CP’s die last minute zijn gewijzigd) enz, enz.

Het startpakket zal o.a. bestaan uit de kaarten die je de gehele race nodig hebt, de ‘knipkaarten’ voor de CP’s, een richttijdentabel+raceschema en evt. andere benodigheden die je tijdens de dag nodig zult hebben en/of bij moet hebben om de race te kunnen voltooien.

Op de startlocatie begint nu jullie race.

Neem alle info goed door, neem beslissingen, teken indien nodig nog CP’s in, start bij etappe 1 en bepaal de volgorde van CP’s (de route) die je wilt gaan volgen.

Je kunt nu gaan racen. Navigeer naar de CP’s die je wilt halen (bij voorkeur allemaal J) en vul de gevraagde gegevens in op je knipkaart. Deze editie zijn er geen echte knippers maar controlegetallen die overgenomen dienen te worden. Bij elke CP staat een omschrijving waar het controlegetal te vinden is, bijvoorbeeld ‘omgevallen boom’.

Heb je alle CP’s van de etappe gehaald, of diegene die je wilde halen, navigeer je naar het wisselpunt.

Hier wissel je dus van discipline, (lopen of fietsen) en volg je de etappe verder zoals voorheen. Als je wisselt van discipline zorg dat je je MTB op slot zet!  Er is deze selfsupporting editie GEEN bewaking op de WP’s .

De race verloopt verder zoals de eerdere etappes tot je bij het finishpunt bent. Hier stopt de racetijd en heb je de Blue Bear Adventure Race 2021 voltooid! 

Tip;  check de site (www.bluebearberlicum.nl) en Facebook voor alle info die je nodig hebt. Besteed aandacht aan de verplichte items die je bij hoort te hebben (o.a. goedgekeurde MTB, helm, voldoende voeding enz.) en kijk eens de foto’s van voorgaande jaren om een goede indruk te krijgen.  Ook staan een aantal mooie verslagen van eerdere deelnemers online.

Bij eventuele vragen kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de organisatie van de Blue Bear Adventure Race.