Verslag editie 2016

Eerste editie Blue Bear Adventure Race Berlicum groot succes!!

Aan de eerste editie van de Blue Bear 8-uurs adventure race namen op zaterdag 5 maart 19 teams deel waaronder het uit het Drentse Hijken afkomstige koppel Mark en Nicole Kerssies. Zij schreven een leuk verslagje van deze bijzonder sportieve dag. En wat is nu betrouwbaarder dan een ongecensureerd verhaal van een deelnemend team…. 

“We begonnen om 09.30u met veel zin aan de proloog. Geweldig om te zien hoe bij de start direct het veld in tweeën werd gedeeld. Wat voor de toevallige toeschouwer wellicht niet te begrijpen is, maar waarbij wij gelijk genoten van het feit dat iedereen lekker z’n eigen koers bepaalt. In de proloog moesten we 6 checkpoints (CP’s) zoeken om bij de finish van de proloog te komen. Als je slim dacht, bleek dat je niet alle punten nodig had om toch goed uit te komen. Hierdoor kwamen wij als tweede aan bij de jury die de kaarten voor de eerste etappe uitreikte. Vooraf was gemeld dat dit een fiets-etappe was. In ons enthousiasme liepen we echter naar het eerste CP. Toen we daar nog steeds niemand anders zagen en vlot daarna de eerste anderen aan kwamen fietsen, hadden we onze blooper in de gaten en konden we alsnog onze fietsen ophalen…

Daarna volgde een reeks aan etappes, negen stuks in totaal, in de volgorde fietsen, lopen, fietsen, steppen, fietsen, lopen, fietsen, steppen, fietsen. Om elke etappe te kunnen starten dienden er coördinaten te worden ingetekend op een uitgereikte kaart om vervolgens de CP’s te gaan zoeken in een bepaald gebied. Indien je erg snel was konden er ook bonuspoints (per etappe) behaald worden die wij om tactische redenen links lieten liggen. Waar de temperatuur bij de start nog onder het vriespunt was, verscheen er rond de middag een iel zonnetje en anders werden we op de wisselpunten (= plaatsen waar we van sportdiscipline wisselden) wel verwarmd door de aanmoedigingen, vuurkorven en fruit van de organisatie, publiek en vrijwilligers. Ook bij deze wisselpunten vielen extra punten te behalen middels Special Tasks, zoals een breinbrekend puzzeltje of survivalrun-hindernissen. Gelukkig zijn wij beiden ook beoefenaar van de survivalrunsport dus werd elke hindernis met een blije glimlach tegemoet gezien en de bijbehorende punten bemachtigd. De derde loopetappe troffen we zelfs twee keer enkele reeën hetgeen zomaar weer wat extra energie gaf, want de benen begon ik (de dame van het team) toen best wat te voelen. Dat weerhield ons er echter niet van in de laatste stepetappe  -startend bij een prachtig kasteel- met step en al een brede beek te doorkruisen, echt een gevalletje: óf een stuk drassig pad omrijden… óf de laatste fietsetappe in een nat pak afronden vanwege een plons in de beek, maar het ging gelukkig goed. Tot slot het laatste uur fietsen waarin een drassige route over een verhoogd ‘graspad’ liep, en ons langs een prachtige ruïne en verlaten boerenerf leidde om na bijna 8 uur net op tijd weer aan te komen bij de Start/Finish bij Sporthal de Run. Langzaam druppelde iedereen binnen en kwamen tijdens een welverdiende warme douche en een heerlijk verzorgd buffet de verhalen onder de deelnemers wel los.

Dat iedere adventure race zijn eigen regels heeft, bleek bij ons pas weer achteraf. Vooraf was duidelijk gemeld dat een CP (checkpoint) één punt was en een BP (bonuspoint) twee punten. Omdat wij dit niet goed hadden gelezen gingen we louter voor de CP’s. Daarbij hadden we een maximaal aantal punten behaald, wat binnen ons vermogen lag, maar dat bleek dus niet zo slim… We zijn daardoor onnodig veel punten misgelopen wat ons een podiumplaats heeft gekost. Maar… niet getreurd, we hebben een geweldige dag gehad! Brabant is mooier dan we wisten en we hebben ook genoten van de organisatie en vrijwilligers die een dijk van een evenement hebben neergezet!!”

8

DSC_0044

DSC01327