Verslag Blue Bear Adventure Race 2019

Door Arjen van der Berg en Eduard Leusink

Zonne-energie in het vroege voorjaar en een vergeten racevest…

De DARS 2019 barst los in Noord Brabant…

De Dutch Adventure Race Series 2019 staat op het punt van beginnen! De eerste teams druppelen binnen in sporthal voor registratie en bekijken alvast het etappeschema dat voor vandaag de doelstelling is. Bij de briefing word en de laatste tips en tops nog ff gedeeld en vertrekt iedereen op eigen gelegenheid naar de startlocatie, 3900 meter verderop. Erica was daar inmiddels ook al gearriveerd om mijn vergeten racevest over te dragen Y… en de start mee te maken.

Vele Adventure Race teams uit alle uithoeken van NL staan te popelen om weggeschoten te worden. Ochtenddauw en zonnestralen, rijp op het grasveld van de proloog, startvak en enveloppen liggen klaar. Wanneer Teun de Laat het startschot heeft laten klinken duiken de teams richting hun startenveloppe en halen de eerste cp’s van de 75 maximaal te behalen cp’s op… De vooraf vrijgegeven video-route cp werd door elk team gevonden.

Met een geoutilleerde A3 kaart op ons stuurbord rijden we langs de Grote Wetering de opkomende zon tegemoet. De eerst MTB cp’s leveren geen probleem op en vlot melden we ons bij de dikke banden steps voor 1,5 uur kuitenwerk. Na twee survival krachtinspanningen gaan we steppend op weg voor een pittig stuk route ten oosten van de A50, bos en hei gaan steppend aan ons voorbij voordat we aankomen bij een ludiek bedachte kompaskoers, eerst ff logisch kijken naar het parkeerkaartje en dan zetten we 231 passen in de juiste richting en komen bijna precies bij de juiste boom uit… We vervolgen onze looproute om in de ‘wigwam’ de leukste cp van vandaag te chippen.

Lees hier verder……